Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Landelijke houtdecor keuken | Satink Keukens

De natuurlijke schoonheid van houtdecor keukens

23-09-2024
Houten keukens zijn échte klassiekers. Houtdecor keukens stralen een tijdloze natuurlijke schoonheid uit die een flinke dosis warmte en gezelligheid in iedere woning met zich meebrengen. Wil je graag meer weten over houten keukens? Lees dan snel verder! Want in deze blog vertellen wij je alle ins en outs over écht hout, houtlook en houtfineer én kom je achter de laatste houten keukentrends.

De natuurlijke charme van hout

Hout(look) creëert een bijzondere sfeer die geen ander materiaal kan evenaren, de verschillende nerfpatronen en subtiele kleurverschillen maken van iedere houten keuken een écht uniek exemplaar. Of je nu kiest voor een licht eiken of een diepe mahoniehouten variant; iedere soort heeft zijn eigen karakter en charme. Het warme karakter van hout sluit dan ook naadloos aan bij de landelijke keukenstijl, maar past ook uitstekend bij Japandi keukens en industriële keukens. Je kunt natuurlijk ook variëren in de hoeveelheid hout door te kiezen voor subtiele houten accenten of een houten werkblad.

Landelijke houtlook keuken | Satink Keukens

Houtlook versus houtfineer

De natuurlijke schoonheid van écht hout is prachtig, maar het materiaal vereist regelmatig onderhoud en behandeling tegen vocht en krassen. Gebeurt dit niet, dan is een houten keuken niet goed bestand tegen dagelijkse slijtage, uitzetten, scheuren of andere beschadigingen. Bovendien is hout ook nog eens erg kostbaar. Stiekem leent echt hout zich dus niet echt goed als materiaal voor een keuken. Om deze reden adviseren wij onze klanten om te kiezen voor houtdecor of houtfineer. Maar wat is het verschil tussen deze varianten? Wij leggen je het graag uit!

Houtdecor

Houtdecor ziet eruit als echt hout, maar dat is het niet. Houtdecor fronten bestaan uit kunststof met een houten print erop. Tegenwoordig is houtdecor bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Een perfecte oplossing om toch de warme uitstraling van hout te hebben, zonder de nadelen van echt hout.

Houtfineer

Houtfineer is daarentegen wél echt hout. Bij houtfineer fronten is er een dun laagje echt hout aangebracht op een ondergrond van bijvoorbeeld multiplex. Dit geeft de natuurlijke uitstraling én structuur van echt hout zonder de nadelen van een massief houten keuken. Naast dat de keuken zo beter bestand is tegen uitzetten of kromtrekken bij vochtigheid, is een houtfineer keuken tevens een duurzame keuze. Door fineer te gebruiken, kan één enkele boom worden gebruikt om veel meer oppervlakken te bedekken, in tegenstelling tot wanneer er massief hout zou worden gebruikt.

Houtfineer keuken | Satink Keukens

Houten keukentrends

Hout is én blijft nog steeds erg populair. Daarom delen wij graag een drietal van onze favoriete houten keukentrends met je.

Licht houtdecor in een Japandi keuken

Licht eiken houtdecor is niet meer weg te denken uit Japandi keukens. Het zorgt namelijk voor een warme rustgevende look, wat perfect aansluit op deze Japans-Scandinavische keukenstijl.

Visgraat houtpatroon in vitrine kasten

Een visgraatpatroon van houtlook geeft jouw keuken een zeer chique uitstraling. Combineer dit met de populaire vitrine kasten en je hebt gegarandeerd een succesformule.

Houten kastenwand

Combineer een houtdecor kastenwand met een keuken in een andere kleur. Onze favoriete kleurencombinaties met houtdecor zijn witte, zandkleurige, zwarte of olijfgroene fronten.

Houtlook Japandi keuken | Satink Keukens

Meer inspiratie voor houten keukens?

Wil je graag meer inspiratie opdoen voor keukens met houtlook of houtfineer? Vraag dan een gratis exemplaar van ons online inspiratiemagazine aan of neem eens een kijkje op ons Pinterest of Instagram account!

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
30 maa - 2024 Jasper uit Biddinghuizen Prettig en professioneel

Duidelijke uitleg door de adviseur met prettige communicatie

Satink Keukens | Border 10
10 aug - 2024 K. Neplenbroek uit Zwolle Super!

Samen met adviseur Jay hebben wij een keuken ontworpen helemaal naar onze smaak. Wij hebben zijn professionele maar eerlijke advies als zeer prettig ervaren.…

Satink Keukens | Border 10
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
4 mei - 2024 Albert Leusink uit 'S-HEERENBROEK oog en oor voor de klant

Voor het uitzoeken van een nieuwe keuken kwamen wij toevalligerwijs terecht bij Satink. Hier hebben wij geen spijt van. Er werd goed geluisterd en…

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Jeroen Beekman uit Giethoorn Zeer plezierig geholpen door Peter.

Prachtige showroom met veel SieMatic keukens. Peter heeft ons fantastisch geholpen en dus met heel veel plezier hier een keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Greetje uit Veendam Uitstekend!

Wij zijn bij Satink keukens goed geinformeert. Fijn personeel. Luisteren goed naar je wensen en denken mee. Kortom super bedrijf!

Satink Keukens | Border 10
27 maa - 2024 Dinand en Marry Stegeman uit Twello Dennis=prettig, persoonlijk, deskundig, professioneel. Satink=zeer aansprekende…

Het contact met Satink Zwolle kwam tot stand op advies van Van Norel Bouwbedrijf, dat de nieuwbouw van ons appartement binnen het Duo Nova-project…

Satink Keukens | Border 10
6 jun - 2024 Evelien uit Oosterwolde Fantastisch geholpen, goed meegedacht met de…

Voor de nieuwbouw van ons huis zochten we een keuken. Met de ervaring van een ruim 20-jaar oude Siematic keuken in ons vorige huis,…

Satink Keukens | Border 9
13 jul - 2024 Joke Hooijmans uit Epe Fred is top

Fred is een ervaren verkoper die goed meedenkt en adviseert. Niet opdringerig. Het is al onze 2e keuken bij Fred. Dat zegt genoeg.

Satink Keukens | Border 10
29 okt - 2023 Theo en Joke uit Voorst Deskundig geadviseerd en heel prettig contact…

Afgelopen week een keuken bij u gekocht. We zijn uitgebreid en deskundig geadviseerd door uw verkoper Dennis bij wie we direct een goed gevoel…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 82 beoordelingen in de laatste 12 maanden.