Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Een échte kerstklassieker: Beef Wellington

20-12-2021

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het hoofdgerecht tijdens het kerstdiner en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wat dacht je van de échte kerstklassieker Beef Wellington?! Beef Wellington wordt gemaakt van runderbiefstuk, duxelles en rauwe ham. Dit gedeelte wordt vervolgens in bladerdeeg verpakt en gegaard in de oven. Gegarandeerd smullen dus tijdens het kerstdiner!

Kerstrecept Beef Wellington | Satink Keukens

Wat heb je nodig voor 8 personen?

  • 600 gram ossenhaas
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 15 gram verse platte peterselie
  • 7,5 gram verse bieslook
  • 180 gram parmaham
  • 270 gram vers bladerdeeg
  • 1 middelgroot ei
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • Zout en peper

Hoe bereid je de Beef Wellington?

  1. Start met het voorverwarmen van de oven op 200 °C. Gebruik keukenpapier om de ossenhaas droog te deppen en bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 15 gram ongezouten roomboter in een koekenpan en bak de ossenhaas rondom bruin. Haal uit de pan en laat het vlees afkoelen op een bord.
  2. Hak de kastanjechampignons en peterselie fijn. Verhit de andere helft van de boter in een koekenpan en fruit de fijngesneden ui en het sjalotje hier kort in. Bak vervolgens de champignons op middelhoog vuur mee totdat het vocht van de champignons is verdampt. Meng de bieslook en fijngehakte peterselie er doorheen en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat dit vervolgens afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Leg de plakken parmaham in 3 rijen naast elkaar op een stuk vershoudfolie van 30 bij 40 centimeter. De plakken mogen iets met elkaar overlappen. Leg de champignons hierop en vervolgens de ossenhaas. Rol de ham met behulp van de vershoudfolie strak om de ossenhaas.
  4. Rol het bladerdeeg uit en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Haal de ossenhaas uit de folie en plaats het vlees in het midden van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht tot een pakketje, laat de randen 1 centimeter overlappen en snijd het overtollige deeg er vanaf. Druk de randen stevig aan en vervolgens draai je de Beef Wellington om zodat de ‘naad’ niet onderop komt te liggen.
    (Tip: van het overgebleven bladerdeeg kun je bijvoorbeeld sterretjes of kerstboompjes maken, welke je vervolgens bovenop de Beef Wellington drukt.)
  5. Bestrijk de bovenkant van de Beef Wellington met een losgeklopte eidooier. Heb je een kernthermometer? Steek deze dan in het midden van het vlees en zet in de oven tot de thermometer 50 °C aangeeft. Heb je geen kernthermometer? Zet de Beef Wellington dan circa 35 minuten in het midden van de oven. Neem hierna het vlees uit de oven en wikkel deze in aluminiumfolie. Laat de Beef Wellington vervolgens circa 5 minuten rusten. Snijd aan tafel in dikke plakken en smullen maar!

Tip: de Beef Wellington is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld aardappeltoefjes of aardappelpuree en boontjes of wortels.

Beef Wellington recept | Satink Keukens

Meer keuken inspiratie bij Satink Keukens

Bij Satink Keukens vinden we het leuk om je te inspireren met lekkere gerechten en beelden van de mooiste keukens. Wil je graag vaker geïnspireerd worden? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram. Hier delen we regelmatig berichten met heerlijke recepten, informatie over de laatste keukentrends én uiteraard beelden van de mooiste keukens.

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
17 jan - 2025 D uit H Super

We gingen er wat bezorgd heen over hoe we (in een vrij korte tijd) een hele keuken moesten kiezen waar we ook tevreden mee…

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2025 Dora uit Harderwijk Door deskundig advies een prachtige keuken

Wij zijn heel goed geholpen bij Satink keukens door Dennis Jansen. Hij begreep precies wat we bedoelden en heeft een prachtige keuken voor ons…

Satink Keukens | Border 10
7 jan - 2025 Muhittin uit Zwolle Satink Zwolle levert uitstekende service met…

Mijn ervaring met Satink Zwolle is zeer positief. Het team is deskundig, denkt mee en biedt uitstekende service. Ze nemen de tijd om naar…

Satink Keukens | Border 10
2 jan - 2025 Nienke en Jan uit Meppel Top!!

Vandaag een pracht aankoop gedaan bij Satink keukens. Voor ons alweer de derde keuken. Opnieuw erg goed en vakkundig geholpen door Peter van der…

Satink Keukens | Border 10
2 jan - 2025 Esmee uit Meppel Fantastisch!

Samen met adviseur Peter van der Meulen zijn wij tot onze fantastische keuken gekomen! Super professioneel! Onze ervaring met Peter bij Satink hebben wij…

Satink Keukens | Border 10
31 dec - 2024 Bas uit Hattem Uiterst plezierige ervaring met als gevolg…

We hadden een hele goede klik met Peter. Hij is ervaren, denkt mee en nam alle tijd voor ons. Samen met Peter hebben wij…

Satink Keukens | Border 10
30 dec - 2024 Renate uit Heerde Veel inspiratie en oprechte interesse in…

Wij zijn perfect geholpen door Dafne. Zij luisterde goed en wist daardoor een keuken aan ons te presenteren die naadloos aansloot op onze wensen.…

Satink Keukens | Border 10
29 dec - 2024 Roelof uit Zwolle Mooie keuken laten samenstelling op basis…

Voor een nieuwbouw woning heb ik bij een aantal keukenzaken een ontwerp laten maken. De keuze is uiteindelijk op Satink Zwolle gevallen. Zij hebben…

Satink Keukens | Border 10
14 dec - 2024 André Meijer uit Steenwijk Ruime keuze goede service

We werden erg goed geholpen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Er is een ruime keuze en we kregen alle tijd tot de…

Satink Keukens | Border 10
12 dec - 2024 Koos Kuik uit Meppel Vriendelijk en deskundig geholpen!!

Er werd ruim de tijd genomen om alle mogelijke opstellingen van apparaten te bekijken. Uiteindelijk een resultaat dat ons tevreden stelt. Zeer vriendelijk personeel…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.3 uit 10 op basis van 87 beoordelingen in de laatste 12 maanden.