Een kerstrecept om van te smullen!
19-12-2019Kun je niet wachten tot je de keuken in mag duiken voor het bereiden van het kerstdiner, maar heb je eigenlijk nog geen idee wat je wilt maken? Een heerlijk stuk vlees is natuurlijk altijd goed! Daarom geven we je graag dit recept van ossenhaas met rode wijnsaus en zoete aardappelstamppot met waterkers.
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 4 zoete aardappels
- 500 gr ossenhaas
- 8 bosuitjes
- 140 gr roomboter
- 200 gr waterkers
- 2 el olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 4 takjes verse tijm
- 8 el Guigal Côtes-du-Rhône Rouge (of andere rode wijn)
- 2 tl Dijonmosterd
Hoe te bereiden?
- Schil de zoete aardappels en snijd deze in gelijke stukken.
- Kook de zoete aardappels hierna in circa 20 minuten in een laagje water gaar.
- Snijd de bosui in stukjes van 1 centimeter, verhit ongeveer 60 gram boter in een kleine koekenpan en fruit hierin de bosui 8 minuten op laag vuur.
- Houd 8 takjes waterkers apart en hak de rest in grove stukken.
- Strooi zout en peper over de ossenhaas, verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in zo’n 4 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar. Keer de ossenhaas hierbij wel regelmatig om. Haal het vlees hierna uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
- Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Fruit de tijm en knoflook 1 minuut in de pan van het vlees. Roer de rest van de boter en mosterd er doorheen tot dit geheel is gesmolten. Breng het daarna op smaak met peper en houd de saus warm onder een deksel.
- Giet de zoete aardappels af en stamp de aardappels tot een puree. Voeg hier de bosui en de grof gesneden waterkers aan toe en breng de puree met zout en peper op smaak.
- Schep de zoete aardappelstamppot op een bord, leg de ossenhaas ernaast en verdeel de saus erover.
- Maak het geheel tot slot af door de takjes waterkers over het vlees te verdelen.
Volg Satink Keukens online!
Bij Satink Keukens vinden wij het leuk om je te inspireren met recepten, maar natuurlijk ook met vele andere trends binnen keukenland. Wil je vaker geïnspireerd worden? Volg ons dan op Facebook en Instagram!