Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Hoe kies je de beste keukenkraan? | Satink keukens

Hoe kies je de beste keukenkraan?

09-10-2024

Het kiezen van de perfecte keukenkraan lijkt misschien een eenvoudige taak, maar met zoveel verschillende stijlen, functies en prijsklassen kan het best overweldigend zijn. Een keukenkraan is immers één van de meest gebruikte onderdelen van je keuken en het is belangrijk dat deze niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook praktisch en bij voorkeur zelfs duurzaam is. In deze blog helpen we je stap voor stap door de belangrijkste factoren die je moet overwegen, zodat je eenvoudig de beste keuze kunt maken voor een keukenkraan in jouw keuken.

Verschillende functionaliteiten van keukenkranen

De keuze voor de beste keukenkraan hangt af van een combinatie van functionele eisen, stijlvoorkeuren en het beschikbare budget. Graag nemen we je allereerst mee door de beschikbare functionaliteiten van de kranen uit onze collectie.

Keukenmengkraan

Een mengkraan biedt de mogelijkheid om zowel warm als koud water met één hendel te regelen. Een keukenmengkraan is in vergelijking tot kranen met meer technische snufjes een kosteneffectieve keuze. Door de eenvoud van de ‘gewone’ keukenkraan zijn ze vaak makkelijk en daarmee voordelig te onderhouden.

Kokendwaterkraan

Deze kranen kunnen direct kokend water leveren naast het reguliere warme en koude water. Deze kraan is geliefd onder veel kookliefhebbers doordat je niet hoeft te wachten totdat het water kookt. Ook heb je binnen een handomdraai 100°C kokend water voor een lekkere kop thee.

Alles-in-1-kraan

Naast warm, koud en kokend water bieden alles-in-1-kranen ook de mogelijkheid voor gekoeld en/of bruisend water. Zo heb je ook op ieder moment een lekker koud glas (bruis)water tot je beschikking.

Handige extra’s

Naast het type water, hebben sommige kranen ook nog handige extra’s. Denk hierbij aan geïntegreerde waterfilters die direct gefilterd water leveren of kranen met een handige uittrekslang waarmee je makkelijk de vaat kunt afspoelen. Maak voor jezelf dan ook inzichtelijk wat jouw nieuwe kraan allemaal moet kunnen, voordat je een kraan uit gaat kiezen.

Bruisend water | Quooker Cube | Satink Keukens

Welke esthetiek past bij jou?

Het is belangrijk dat de stijl van de kraan past bij het ontwerp van je keuken. Om het gehele ontwerp van de keuken naadloos op elkaar aan te laten sluiten voeren wij een breed assortiment kranen in zowel moderne als meer klassieke stijlen. Allereerst willen we graag inzoomen op de vorm van je kraan.

Keukenkranen met een ronde hals

Een kraan met ronde hals past in de regel heel mooi bij keukens met een meer klassieke of landelijke uitstraling. Ook geldt dat wanneer andere elementen in je keuken, zoals de spoelbak, handgrepen of keukenapparaten ook afgeronde vormen hebben, hier een kraan met ronde hals beter bij zal passen.

Keukenkranen met een vierkante hals

Een vierkante kraan heeft een meer strakke en hoekigere vorm die goed past in moderne of industriële keukens. Heeft jouw keuken een strak, rechtlijnig design? Dan zal een vierkante kraan harmonieuzer in het geheel passen.

Kokendwaterkraan met vierkante hals | Satink Keukens

Materiaal en afwerking

Keukenkranen zijn er tegenwoordig in veel verschillende kleuren en materialen. Naast dat de kraan goed moet passen bij jouw nieuwe keuken, zijn er ook een aantal praktische overwegingen die we je graag meegeven bij het kiezen van je nieuwe keukenkraan.

Roestvrijstalen kraan

Duurzaam en goed bestand tegen roest en vlekken. Roestvrijstaal is daarnaast ook eenvoudig schoon te houden. RVS keukenkranen zijn dan ook niet voor niets al jaren de standaard.

Chromen kraan

Glanzend en heel stijlvol, maar dit materiaal kan wel iets sneller vingerafdrukken en waterspatten tonen.

Brons, nikkel, gunmetal of goudkleurige kranen

Deze kranen maken van jouw keuken een échte blikvanger, maar zijn vaak wel iets duurder. Kies je voor een glanzende afwerking, dan dien je ook hier enigszins rekening te houden met vingerafdrukken en waterspatten.

Zwarte kranen

Stijlvol, modern en je hebt hierop veel minder snel last van zichtbare vingerafdrukken. Echter vraagt een zwarte kraan wel om extra onderhoud tegen kalkvlekken.

Goudkleurige keukenkraan | Satink Keukens

Wat is een duurzame keukenkraan?

Sommige kranen zijn uitgerust met waterbesparende functies die de waterstroom beperken zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om je waterrekening te verlagen! Daarnaast is ook de levensduur van een kraan een belangrijke factor in de duurzaamheid. Wanneer een kraan langer meegaat, hoef je deze immers minder snel te vervangen. Mede om deze reden werken wij met merken als Quooker en Franke welke bekend staan om hun hoogwaardige kwaliteit en duurzame productieprocessen.

Laat je adviseren door onze experts

Wil je je graag laten adviseren over welke keukenkraan het beste past bij jouw persoonlijke leefsituatie én budget? Maak dan gerust een vrijblijvende showroomafspraak. Onze keukenadviseurs staan voor je klaar.

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
22 apr - 2024 Willem uit Urk Geweldig

Onze keuken gekocht bij Satink Zwolle en in een woord geweldig. Mega goed geholpen door Tina met vanalles. Elke vraag konden we stellen en…

Satink Keukens | Border 10
30 okt - 2023 Chris en Linda uit Zwolle Zonder consessies binnen budget gebleven

We zijn uitstekend geadviseerd door Tina Eenkhoorn, ze luisterde goed naar onze wensen, heeft ons verschillende opties laten zien in de uitgebreide showroom. Uiteindelijk…

Satink Keukens | Border 10
15 maa - 2024 Ronald uit Schalkhaar Mooie locatie & toonzaal, ruime keuze…

Mooie locatie & toonzaal, ruime keuze in A-kwaliteit keukens, uitstekende expertise van de verkoper.

Satink Keukens | Border 10
28 okt - 2023 Gea uit Blaricum in 3 uur heel prettig bij…

Vanaf de hartelijke ontvangst tot het vertrek een fijne ervaring. Dennis dacht met ons mee en heeft op een rustige , ter zake deskundige…

Satink Keukens | Border 9
3 aug - 2024 Peter uit Epe Perfect geholpen door adviseur Peter

Samen met adviseur Peter hebben wij een keuken ontworpen helemaal naar onze zin. Wij kunnen niet wachten totdat deze is gerealiseerd. We hebben daar…

Satink Keukens | Border 10
12 mei - 2024 Remco uit Twello Uitstekend

Goed advies en ontwerp, vakkundig en heel vriendelijke verkoper

Satink Keukens | Border 10
30 maa - 2024 Jasper uit Biddinghuizen Prettig en professioneel

Duidelijke uitleg door de adviseur met prettige communicatie

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 Jaap Willem en Monique uit Wildervank Kundig, professioneel en gezellig begeleid bij…

Goed geïnformeerd door Dennis, die ons op een zeer plezierige wijze heeft geholpen. Alle verzoeken van ons werden vlot beantwoord.

Satink Keukens | Border 9
14 dec - 2023 Renske uit Muntendam Uitstekend geholpen

Zijn zeer vriendelijk ontvangen , we waren er tegen de lunchtijd en er werd ons een heerlijk kopje soep met wat broodjes aangeboden !…

Satink Keukens | Border 10
3 feb - 2024 Kor uit Dalfsen Veel rust en ruimte om tot…

Een nieuwe keuken uitzoeken en erachter komen hoe je het precies wilt hebben, is best een dingetje. Je hebt veel om af te wegen.…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 82 beoordelingen in de laatste 12 maanden.