Maaltijd uit een stoomoven
20-12-2018Een heel gezonde manier om je eten te bereiden is door het te stomen. Naast dat je bij deze kooktechniek (vrijwel) geen boter of olie gebruikt, blijven alle vitamines en mineralen behouden. Bovendien is gestoomd eten bijzonder vol van smaak. Heb je weleens overwogen een stoomoven aan te schaffen? Je maaltijden worden niet alleen superlekker en gezond, er zijn nog veel meer voordelen aan stomen. We leggen je graag uit welke voordelen dit zijn en geven je een heerlijk recept!
De voordelen van een stoomoven
Naast dat je veel gezonder eet, is koken met een stoomoven ook nog eens zeer éénvoudig. Het overkoken van water of het aanbranden van eten is verleden tijd. Zonder deze zorgen kun je dus gerust de tafel dekken terwijl het eten wordt bereid. De oven geeft simpelweg een signaal wanneer je eten klaar is. Makkelijk toch? Moet je trouwens voor het eten eerst de honden nog uitlaten? Geen zorgen! De oven houdt het eten warm tot je klaar bent om aan tafel te gaan.
Een heerlijk recept
Na al die voordelen te hebben gehoord ben je natuurlijk nieuwsgierig geworden naar een voorbeeld van een heerlijk gerecht uit de stoomoven. Wat dacht je van een heerlijk stukje gepocheerde zalm met groente? Zo gemaakt en werkelijk verrukkelijk!
Benodigdheden (2 pers.):
- 2 zalmfilets à 75 gram
- 1 ei
- 2 groene asperges
- 25 gram spinazie
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 25 gram rucola
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 citroen
- kruiden naar keuze, zout en peper
- Stap 1. Smeer de zalmfilets in met geklutst ei en bestrooi ze hierna met kruiden, zout en peper.
- Stap 2. Leg de zalmfilets op de stoomovenschaal en vul de schaal aan met asperges, tomaten en spinazie.
- Stap 3. Stoom de maaltijd voor 11 minuten op 80 graden.
- Stap 4. Verdeel de rucola over twee bordjes en maak het geheel op smaak met olie, balsamicoazijn, peper en zout
- Stap 5. Leg de zalm op het bedje van rucola en garneer tot slot met citroen.
AEG (combi-)stoomoven
AEG is met haar combi-stoomovens misschien wel het meest bekende en populairste merk in de markt. De ovens hebben feitelijk dezelfde functies als een heteluchtoven, maar geven je maaltijd toch een andere twist met behulp van de stoomfunctie. De combi-stoomoven is bovendien zeer multifunctioneel. Zo kun je deze niet alleen gebruiken voor het opwarmen van je maaltijd, je kunt ook ontdooien, pocheren, grillen, et cetera. De oven verbetert de smaak, textuur en kleur van je maaltijd. Ook kun je met de kerntemperatuursensor gemakkelijk vlees bereiden op de manier die jij het lekkerst vindt. Met één druk op de knop kies je voor rood, medium of doorbakken. Zo schotel je dus binnen enkele minuten een supermals stukje vlees op tafel!
Wil je meer leren over de AEG (combi-)stoomoven? Kom dan op 29 december 2018 naar de AEG SteamPro kookdemonstratie bij ons in de showroom.
Advies van Satink Zwolle
Wil jij ook smaakvol, eenvoudig en gezond koken? Dan kunnen wij een stoomoven echt aanraden! Wens je meer informatie over de diverse soorten stoomovens en over welke stoomoven het beste bij jouw wensen past? Dan nodigen we je van harte uit om een bezoek te brengen aan onze showroom. Natuurlijk is het tevens mogelijk om een afspraak in te plannen met een van onze keukenadviseurs via het online contactformulier. Wij geven je graag advies op maat en staan klaar om al je vragen te beantwoorden.