Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Paasbrunch inspiratie: lemon scones

30-03-2021

Het paasweekend staat voor de deur! En tijdens het paasweekend kan een heerlijke paasbrunch met de familie natuurlijk niet ontbreken. Is het ook aan jou om iets lekkers op tafel te toveren, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor een lekker brunchgerecht? Wij delen graag het recept voor heerlijke verfrissende lemon scones met jou!

Wat heb je nodig voor 8 scones?

Voor de scones:

  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 ½ theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel verse citroenschil
  • 1 ½ theelepel vanille extract
  • 120 ml + 2 theelepels slagroom
  • 115 gram ongezouten boter (bevroren)

Voor de clotted cream:

  • 75 gram creme fraiche
  • 60 gram mascarpone

Voor de lemon curd:

  • 2 eieren
  • 2 grote citroenen
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
Paasbrunch inspiratie: lemon scones | Satink Keukens

Hoe maak je de scones?

  1. Mix de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, zout en citroenschil in een grote kom. Rasp de bevroren boter en voeg toe aan de kom. Mix het mengsel met twee vorken of je vingers tot er kruimels ontstaan ter grootte van een erwt.
  2. Klop de 120 ml slagroom, het ei en het vanille-extract samen in een andere kom en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Meng alles goed met elkaar, tot het er vochtig uitziet.
  3. Leg het mengsel op het aanrecht en bewerk het deeg met je handen tot een bal. Wanneer het plakkerig is, doe dan wat bloem op je handen en/of op het deeg of voeg een heel klein beetje slagroom toe. Druk de bal een beetje plat en snijd vervolgens in acht stukjes.
  4. Bestrijk de scones met twee theelepels slagroom en bestrooi ze met een beetje kristalsuiker. Leg ze vervolgens op een bord en zet de scones voor minstens 15 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de scones na 15 minuten uit de koelkast en leg deze (met een beetje ruimte tussen de scones) op de bakplaat. Bak 22-25 minuten of tot ze goudbruin zijn aan de randen en lichtbruin aan de bovenkant.
Lemon curd voor lemon scones | Satink Keukens

Hoe maak je de clotted cream en lemon curd?

  1. Voor de clotted cream meng je de crème fraiche en mascarpone door elkaar met een spatel. Doe dit niet té stevig, anders wordt deze te dun.
  2. Rasp voor de lemon curd beide citroenen en pers het sap eruit. Zeef het citroensap om de pulp en pitjes te verwijderen.
  3. Doe de kristalsuiker, roomboter en rasp in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie. Roer ondertussen in de massa tot deze glad wordt. Is de boter helemaal gesmolten, roer dan het sap van de citroen er doorheen en voeg de twee eieren toe.
  4. Blijf roeren, tot de lemon curd steeds iets dikker wordt. De lemon curd moet ongeveer de dikte van yoghurt hebben. Dit kan ongeveer 20 minuten duren.
  5. Doe de lemon curd in een schaal en laat goed afkoelen.

Besmeer de scones met de clotted cream en lemon curd en je kunt genieten van een heerlijke brunch!

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
14 dec - 2024 André Meijer uit Steenwijk Ruime keuze goede service

We werden erg goed geholpen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Er is een ruime keuze en we kregen alle tijd tot de…

Satink Keukens | Border 10
12 dec - 2024 Koos Kuik uit Meppel Vriendelijk en deskundig geholpen!!

Er werd ruim de tijd genomen om alle mogelijke opstellingen van apparaten te bekijken. Uiteindelijk een resultaat dat ons tevreden stelt. Zeer vriendelijk personeel…

Satink Keukens | Border 9
11 dec - 2024 Wilma uit Steenwijk Mooie showroom en deskundige medewerkers.

Prettig om daar samen met een deskundig medewerker je keuken uit te zoeken.

Satink Keukens | Border 10
2 dec - 2024 Hans uit Hoogersmilde Helder, duidelijk, deskundig en prettig advies!

We zijn zeer goed geholpen (door Tina). Er wordt ruim de tijd genomen en alles wordt goed uitgelegd. De showroom is prachtig.

Satink Keukens | Border 9
2 dec - 2024 Celina uit Harderwijk Super geholpen

Wij zijn een keer in de showroom geweest om gewoon even te kijken. De winkel sprak ons erg aan en we hadden het idee…

Satink Keukens | Border 10
28 nov - 2024 Martin uit Zwolle Voortreffelijke ervaring met service-afdeling

We kochten in 2017 een Poggenpohl-keuken bij Satink, die na volle tevredenheid werd gemonteerd en keurig afgewerkt. Na ruim 7 jaar toch een klein…

Satink Keukens | Border 10
28 nov - 2024 Bert uit Zwolle Vriendelijk, professioneel en meedenkend

We vonden bij Satink een keuken die ons wel iets leek. In overleg met de adviseur werd dat, binnen ons budget, precies de keuken…

Satink Keukens | Border 10
28 nov - 2024 R&D uit MEPPEL Het uitzoeken van de keuken was…

Wij zijn deskundig geholpen bij het uitzoeken van de nieuwe keuken. Met als basis onze ideeën kwam Peter met een geweldige oplossing. Alles verwerkt…

Satink Keukens | Border 10
26 nov - 2024 Bert uit Vlieland Satink, het huis van keukens!

Het is ondertussen onze 3e keuken, die we bij Satink hebben uitgezocht en besteld. Een prachtig assortiment met verrassende ideeën van Dinand Plekkepol trokken…

Satink Keukens | Border 10
23 nov - 2024 Koen uit Zwolle Heel goed geholpen door Jan.

Ik ben geholpen door Jan met het uitzoeken van een keuken. Hij was zeer vriendelijk en dacht heel erg goed mee met onze wensen.…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 78 beoordelingen in de laatste 12 maanden.