Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Paasbrunch inspiratie: lemon scones

30-03-2021

Het paasweekend staat voor de deur! En tijdens het paasweekend kan een heerlijke paasbrunch met de familie natuurlijk niet ontbreken. Is het ook aan jou om iets lekkers op tafel te toveren, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor een lekker brunchgerecht? Wij delen graag het recept voor heerlijke verfrissende lemon scones met jou!

Wat heb je nodig voor 8 scones?

Voor de scones:

  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 ½ theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel verse citroenschil
  • 1 ½ theelepel vanille extract
  • 120 ml + 2 theelepels slagroom
  • 115 gram ongezouten boter (bevroren)

Voor de clotted cream:

  • 75 gram creme fraiche
  • 60 gram mascarpone

Voor de lemon curd:

  • 2 eieren
  • 2 grote citroenen
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
Paasbrunch inspiratie: lemon scones | Satink Keukens

Hoe maak je de scones?

  1. Mix de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, zout en citroenschil in een grote kom. Rasp de bevroren boter en voeg toe aan de kom. Mix het mengsel met twee vorken of je vingers tot er kruimels ontstaan ter grootte van een erwt.
  2. Klop de 120 ml slagroom, het ei en het vanille-extract samen in een andere kom en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Meng alles goed met elkaar, tot het er vochtig uitziet.
  3. Leg het mengsel op het aanrecht en bewerk het deeg met je handen tot een bal. Wanneer het plakkerig is, doe dan wat bloem op je handen en/of op het deeg of voeg een heel klein beetje slagroom toe. Druk de bal een beetje plat en snijd vervolgens in acht stukjes.
  4. Bestrijk de scones met twee theelepels slagroom en bestrooi ze met een beetje kristalsuiker. Leg ze vervolgens op een bord en zet de scones voor minstens 15 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de scones na 15 minuten uit de koelkast en leg deze (met een beetje ruimte tussen de scones) op de bakplaat. Bak 22-25 minuten of tot ze goudbruin zijn aan de randen en lichtbruin aan de bovenkant.
Lemon curd voor lemon scones | Satink Keukens

Hoe maak je de clotted cream en lemon curd?

  1. Voor de clotted cream meng je de crème fraiche en mascarpone door elkaar met een spatel. Doe dit niet té stevig, anders wordt deze te dun.
  2. Rasp voor de lemon curd beide citroenen en pers het sap eruit. Zeef het citroensap om de pulp en pitjes te verwijderen.
  3. Doe de kristalsuiker, roomboter en rasp in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie. Roer ondertussen in de massa tot deze glad wordt. Is de boter helemaal gesmolten, roer dan het sap van de citroen er doorheen en voeg de twee eieren toe.
  4. Blijf roeren, tot de lemon curd steeds iets dikker wordt. De lemon curd moet ongeveer de dikte van yoghurt hebben. Dit kan ongeveer 20 minuten duren.
  5. Doe de lemon curd in een schaal en laat goed afkoelen.

Besmeer de scones met de clotted cream en lemon curd en je kunt genieten van een heerlijke brunch!

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
17 jan - 2025 D uit H Super

We gingen er wat bezorgd heen over hoe we (in een vrij korte tijd) een hele keuken moesten kiezen waar we ook tevreden mee…

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2025 Dora uit Harderwijk Door deskundig advies een prachtige keuken

Wij zijn heel goed geholpen bij Satink keukens door Dennis Jansen. Hij begreep precies wat we bedoelden en heeft een prachtige keuken voor ons…

Satink Keukens | Border 10
7 jan - 2025 Muhittin uit Zwolle Satink Zwolle levert uitstekende service met…

Mijn ervaring met Satink Zwolle is zeer positief. Het team is deskundig, denkt mee en biedt uitstekende service. Ze nemen de tijd om naar…

Satink Keukens | Border 10
2 jan - 2025 Nienke en Jan uit Meppel Top!!

Vandaag een pracht aankoop gedaan bij Satink keukens. Voor ons alweer de derde keuken. Opnieuw erg goed en vakkundig geholpen door Peter van der…

Satink Keukens | Border 10
2 jan - 2025 Esmee uit Meppel Fantastisch!

Samen met adviseur Peter van der Meulen zijn wij tot onze fantastische keuken gekomen! Super professioneel! Onze ervaring met Peter bij Satink hebben wij…

Satink Keukens | Border 10
31 dec - 2024 Bas uit Hattem Uiterst plezierige ervaring met als gevolg…

We hadden een hele goede klik met Peter. Hij is ervaren, denkt mee en nam alle tijd voor ons. Samen met Peter hebben wij…

Satink Keukens | Border 10
30 dec - 2024 Renate uit Heerde Veel inspiratie en oprechte interesse in…

Wij zijn perfect geholpen door Dafne. Zij luisterde goed en wist daardoor een keuken aan ons te presenteren die naadloos aansloot op onze wensen.…

Satink Keukens | Border 10
29 dec - 2024 Roelof uit Zwolle Mooie keuken laten samenstelling op basis…

Voor een nieuwbouw woning heb ik bij een aantal keukenzaken een ontwerp laten maken. De keuze is uiteindelijk op Satink Zwolle gevallen. Zij hebben…

Satink Keukens | Border 10
14 dec - 2024 André Meijer uit Steenwijk Ruime keuze goede service

We werden erg goed geholpen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Er is een ruime keuze en we kregen alle tijd tot de…

Satink Keukens | Border 10
12 dec - 2024 Koos Kuik uit Meppel Vriendelijk en deskundig geholpen!!

Er werd ruim de tijd genomen om alle mogelijke opstellingen van apparaten te bekijken. Uiteindelijk een resultaat dat ons tevreden stelt. Zeer vriendelijk personeel…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.3 uit 10 op basis van 87 beoordelingen in de laatste 12 maanden.