Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Recept voor een heerlijk dessert tijdens de paasdagen

14-04-2022

Pasen staat in het teken van gezelligheid en lekkernijen. Een gerecht dat zeker niet mag ontbreken op jouw paastafel is deze heerlijke bananencake met een vulling van mascarponeroom en een topping van blauwe bessen. Het is een makkelijk recept waar je geen hele ochtend voor in de keuken hoeft te staan. Ideaal dus als toetje voor de Paasbrunch! Wij leggen je hieronder stap voor stap uit hoe je dit heerlijke paasdessert maakt.

Bananencake met mascarpone en blauwe bessen

Wil je deze heerlijke bananencake zelf maken? Ga dan zo aan de slag:

Wat heb je nodig?

  • kokosolie (voor het invetten)
  • 250 g speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 rijpe bananen
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 5 ontpitte Medjool dadels
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appelciderazijn
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 2 el lemoncurd
  • handje blauwe bessen
  • poedersuiker

Paasrecept bananencake met mascarpone | Satink Keukens

Bereiding:

1. Verwarm jouw oven voor op 180 graden.

2. Bekleed ondertussen de bakvorm (bij voorkeur met een doorsnede van 18 cm) met wat bakpapier en smeer de randen goed in met kokosolie.

3. Pak een grote kom en mix de droge ingrediënten bij elkaar, zoals het bakpoeder, speltmeel en het snufje zout. Neem vervolgens een andere kom en mix de bananen, melk en dadels met behulp van een blender. Voeg het mengsel toe bij de andere ingrediënten en mix dit tot een glad beslag.

4. Klop hierna de baking soda en de appelciderazijn op tot het gaat schuimen en voeg dit daarna bij het beslag. Mix alles nog even goed door elkaar en schep het beslag in de springvorm.

5. Bak de cake 40-45 minuten tot deze goudbruin kleurt. Laat de cake hierna goed afkoelen.

6. Terwijl we wachten op de cake gaan we aan de slag met de mascarponeroom. Mix de mascarpone en slagroom goed door elkaar tot dit een lobbig mengsel vormt. Voeg tot slot wat lemoncurd door het mengsel en zet het weg in de koelkast.

7. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld snij je de cake door het midden. Verdeel de helft van de mascarponeroom over de onderkant. Leg de andere helft van de cake erop en besmeer ook de bovenkant met de overgebleven mascarponeroom.

8. Decoreer de taart met wat blauwe bessen voor de finishing touch.

Serveer tip:

Niet alleen blauwe bessen zijn heerlijk voor op deze cake. Ben je een liefhebber van bessen? Maak dan een combinatie van blauwe bessen, bramen en frambozen. Bestuif de bananencake eventueel ook met wat poedersuiker.

Satink Keukens wenst jullie alvast veel bakplezier en fijne paasdagen!

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
14 dec - 2024 André Meijer uit Steenwijk Ruime keuze goede service

We werden erg goed geholpen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Er is een ruime keuze en we kregen alle tijd tot de…

Satink Keukens | Border 10
12 dec - 2024 Koos Kuik uit Meppel Vriendelijk en deskundig geholpen!!

Er werd ruim de tijd genomen om alle mogelijke opstellingen van apparaten te bekijken. Uiteindelijk een resultaat dat ons tevreden stelt. Zeer vriendelijk personeel…

Satink Keukens | Border 9
11 dec - 2024 Wilma uit Steenwijk Mooie showroom en deskundige medewerkers.

Prettig om daar samen met een deskundig medewerker je keuken uit te zoeken.

Satink Keukens | Border 10
2 dec - 2024 Hans uit Hoogersmilde Helder, duidelijk, deskundig en prettig advies!

We zijn zeer goed geholpen (door Tina). Er wordt ruim de tijd genomen en alles wordt goed uitgelegd. De showroom is prachtig.

Satink Keukens | Border 9
2 dec - 2024 Celina uit Harderwijk Super geholpen

Wij zijn een keer in de showroom geweest om gewoon even te kijken. De winkel sprak ons erg aan en we hadden het idee…

Satink Keukens | Border 10
28 nov - 2024 Martin uit Zwolle Voortreffelijke ervaring met service-afdeling

We kochten in 2017 een Poggenpohl-keuken bij Satink, die na volle tevredenheid werd gemonteerd en keurig afgewerkt. Na ruim 7 jaar toch een klein…

Satink Keukens | Border 10
28 nov - 2024 Bert uit Zwolle Vriendelijk, professioneel en meedenkend

We vonden bij Satink een keuken die ons wel iets leek. In overleg met de adviseur werd dat, binnen ons budget, precies de keuken…

Satink Keukens | Border 10
28 nov - 2024 R&D uit MEPPEL Het uitzoeken van de keuken was…

Wij zijn deskundig geholpen bij het uitzoeken van de nieuwe keuken. Met als basis onze ideeën kwam Peter met een geweldige oplossing. Alles verwerkt…

Satink Keukens | Border 10
26 nov - 2024 Bert uit Vlieland Satink, het huis van keukens!

Het is ondertussen onze 3e keuken, die we bij Satink hebben uitgezocht en besteld. Een prachtig assortiment met verrassende ideeën van Dinand Plekkepol trokken…

Satink Keukens | Border 10
23 nov - 2024 Koen uit Zwolle Heel goed geholpen door Jan.

Ik ben geholpen door Jan met het uitzoeken van een keuken. Hij was zeer vriendelijk en dacht heel erg goed mee met onze wensen.…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 78 beoordelingen in de laatste 12 maanden.