Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Recept voor een heerlijk dessert tijdens de paasdagen

14-04-2022

Pasen staat in het teken van gezelligheid en lekkernijen. Een gerecht dat zeker niet mag ontbreken op jouw paastafel is deze heerlijke bananencake met een vulling van mascarponeroom en een topping van blauwe bessen. Het is een makkelijk recept waar je geen hele ochtend voor in de keuken hoeft te staan. Ideaal dus als toetje voor de Paasbrunch! Wij leggen je hieronder stap voor stap uit hoe je dit heerlijke paasdessert maakt.

Bananencake met mascarpone en blauwe bessen

Wil je deze heerlijke bananencake zelf maken? Ga dan zo aan de slag:

Wat heb je nodig?

  • kokosolie (voor het invetten)
  • 250 g speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 rijpe bananen
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 5 ontpitte Medjool dadels
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appelciderazijn
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 2 el lemoncurd
  • handje blauwe bessen
  • poedersuiker

Paasrecept bananencake met mascarpone | Satink Keukens

Bereiding:

1. Verwarm jouw oven voor op 180 graden.

2. Bekleed ondertussen de bakvorm (bij voorkeur met een doorsnede van 18 cm) met wat bakpapier en smeer de randen goed in met kokosolie.

3. Pak een grote kom en mix de droge ingrediënten bij elkaar, zoals het bakpoeder, speltmeel en het snufje zout. Neem vervolgens een andere kom en mix de bananen, melk en dadels met behulp van een blender. Voeg het mengsel toe bij de andere ingrediënten en mix dit tot een glad beslag.

4. Klop hierna de baking soda en de appelciderazijn op tot het gaat schuimen en voeg dit daarna bij het beslag. Mix alles nog even goed door elkaar en schep het beslag in de springvorm.

5. Bak de cake 40-45 minuten tot deze goudbruin kleurt. Laat de cake hierna goed afkoelen.

6. Terwijl we wachten op de cake gaan we aan de slag met de mascarponeroom. Mix de mascarpone en slagroom goed door elkaar tot dit een lobbig mengsel vormt. Voeg tot slot wat lemoncurd door het mengsel en zet het weg in de koelkast.

7. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld snij je de cake door het midden. Verdeel de helft van de mascarponeroom over de onderkant. Leg de andere helft van de cake erop en besmeer ook de bovenkant met de overgebleven mascarponeroom.

8. Decoreer de taart met wat blauwe bessen voor de finishing touch.

Serveer tip:

Niet alleen blauwe bessen zijn heerlijk voor op deze cake. Ben je een liefhebber van bessen? Maak dan een combinatie van blauwe bessen, bramen en frambozen. Bestuif de bananencake eventueel ook met wat poedersuiker.

Satink Keukens wenst jullie alvast veel bakplezier en fijne paasdagen!

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
17 jan - 2025 D uit H Super

We gingen er wat bezorgd heen over hoe we (in een vrij korte tijd) een hele keuken moesten kiezen waar we ook tevreden mee…

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2025 Dora uit Harderwijk Door deskundig advies een prachtige keuken

Wij zijn heel goed geholpen bij Satink keukens door Dennis Jansen. Hij begreep precies wat we bedoelden en heeft een prachtige keuken voor ons…

Satink Keukens | Border 10
7 jan - 2025 Muhittin uit Zwolle Satink Zwolle levert uitstekende service met…

Mijn ervaring met Satink Zwolle is zeer positief. Het team is deskundig, denkt mee en biedt uitstekende service. Ze nemen de tijd om naar…

Satink Keukens | Border 10
2 jan - 2025 Nienke en Jan uit Meppel Top!!

Vandaag een pracht aankoop gedaan bij Satink keukens. Voor ons alweer de derde keuken. Opnieuw erg goed en vakkundig geholpen door Peter van der…

Satink Keukens | Border 10
2 jan - 2025 Esmee uit Meppel Fantastisch!

Samen met adviseur Peter van der Meulen zijn wij tot onze fantastische keuken gekomen! Super professioneel! Onze ervaring met Peter bij Satink hebben wij…

Satink Keukens | Border 10
31 dec - 2024 Bas uit Hattem Uiterst plezierige ervaring met als gevolg…

We hadden een hele goede klik met Peter. Hij is ervaren, denkt mee en nam alle tijd voor ons. Samen met Peter hebben wij…

Satink Keukens | Border 10
30 dec - 2024 Renate uit Heerde Veel inspiratie en oprechte interesse in…

Wij zijn perfect geholpen door Dafne. Zij luisterde goed en wist daardoor een keuken aan ons te presenteren die naadloos aansloot op onze wensen.…

Satink Keukens | Border 10
29 dec - 2024 Roelof uit Zwolle Mooie keuken laten samenstelling op basis…

Voor een nieuwbouw woning heb ik bij een aantal keukenzaken een ontwerp laten maken. De keuze is uiteindelijk op Satink Zwolle gevallen. Zij hebben…

Satink Keukens | Border 10
14 dec - 2024 André Meijer uit Steenwijk Ruime keuze goede service

We werden erg goed geholpen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Er is een ruime keuze en we kregen alle tijd tot de…

Satink Keukens | Border 10
12 dec - 2024 Koos Kuik uit Meppel Vriendelijk en deskundig geholpen!!

Er werd ruim de tijd genomen om alle mogelijke opstellingen van apparaten te bekijken. Uiteindelijk een resultaat dat ons tevreden stelt. Zeer vriendelijk personeel…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.3 uit 10 op basis van 87 beoordelingen in de laatste 12 maanden.