Recept voor een heerlijk dessert tijdens de paasdagen
14-04-2022Pasen staat in het teken van gezelligheid en lekkernijen. Een gerecht dat zeker niet mag ontbreken op jouw paastafel is deze heerlijke bananencake met een vulling van mascarponeroom en een topping van blauwe bessen. Het is een makkelijk recept waar je geen hele ochtend voor in de keuken hoeft te staan. Ideaal dus als toetje voor de Paasbrunch! Wij leggen je hieronder stap voor stap uit hoe je dit heerlijke paasdessert maakt.
Bananencake met mascarpone en blauwe bessen
Wil je deze heerlijke bananencake zelf maken? Ga dan zo aan de slag:Wat heb je nodig?
- kokosolie (voor het invetten)
- 250 g speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 4 rijpe bananen
- 50 ml (plantaardige) melk
- 5 ontpitte Medjool dadels
- 1 tl baking soda
- 1 tl appelciderazijn
- 250 g mascarpone
- 250 ml slagroom
- 2 el lemoncurd
- handje blauwe bessen
- poedersuiker
Bereiding:
1. Verwarm jouw oven voor op 180 graden.
2. Bekleed ondertussen de bakvorm (bij voorkeur met een doorsnede van 18 cm) met wat bakpapier en smeer de randen goed in met kokosolie.
3. Pak een grote kom en mix de droge ingrediënten bij elkaar, zoals het bakpoeder, speltmeel en het snufje zout. Neem vervolgens een andere kom en mix de bananen, melk en dadels met behulp van een blender. Voeg het mengsel toe bij de andere ingrediënten en mix dit tot een glad beslag.
4. Klop hierna de baking soda en de appelciderazijn op tot het gaat schuimen en voeg dit daarna bij het beslag. Mix alles nog even goed door elkaar en schep het beslag in de springvorm.
5. Bak de cake 40-45 minuten tot deze goudbruin kleurt. Laat de cake hierna goed afkoelen.
6. Terwijl we wachten op de cake gaan we aan de slag met de mascarponeroom. Mix de mascarpone en slagroom goed door elkaar tot dit een lobbig mengsel vormt. Voeg tot slot wat lemoncurd door het mengsel en zet het weg in de koelkast.
7. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld snij je de cake door het midden. Verdeel de helft van de mascarponeroom over de onderkant. Leg de andere helft van de cake erop en besmeer ook de bovenkant met de overgebleven mascarponeroom.
8. Decoreer de taart met wat blauwe bessen voor de finishing touch.
Serveer tip:
Niet alleen blauwe bessen zijn heerlijk voor op deze cake. Ben je een liefhebber van bessen? Maak dan een combinatie van blauwe bessen, bramen en frambozen. Bestuif de bananencake eventueel ook met wat poedersuiker.
Satink Keukens wenst jullie alvast veel bakplezier en fijne paasdagen!