Recept voor een zomerse pastasalade
28-07-2021Ben jij ook iemand die met warme temperaturen weinig trek heeft? Een ideaal gerecht tijdens warme dagen is een lekkere salade. Je kan het natuurlijk houden bij een salade met sla als basis, maar om het net wat meer vullend te maken, kunnen we een pastasalade ook zeker aanraden! Een pastasalade is heerlijk als hoofdgerecht, maar natuurlijk kun je deze ook goed eten als lunch of als tussendoortje. Inspiratie nodig? Wij geven je graag het recept voor een pastasalade met gerookte kip, tomaatjes en honing-mosterddressing.
Wat heb je nodig voor de pastasalade? (2 personen)
- 1 el honing
- 1 el mosterd
- 100 gram feta
- 75 ml slasaus
- 75 gram rucola
- 2 el citroensap
- 25 gram pijnboompitten
- 250 gram fusilli of penne
- 250 gram gerookte kipfilet
- 250 gram cherrytomaatjes
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 2 kippen- of groentebouillontabletten
De bereiding:
- Zet een pan met water op en doe hier de fusilli en bouillonblokjes bij. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af, spoel er koud water overheen en laat afkoelen.
- Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan en meng ondertussen de slasaus, mosterd, honing en citroensap in een kommetje.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes, de cherrytomaatjes door de helft, de gerookte kipfilet in reepjes, de feta in blokjes en de rucola grof.
- Is de pasta volledig afgekoeld? Voeg dan de dressing toe aan de pasta, samen met de overige ingrediënten. Houd nog wel de helft van de rucola en de pijnboompitten apart.
- Schep alles goed door en bestrooi de pastasalade tot slot met de rest van de rucola en de pijnboompitjes. Smakelijk!
Meer keuken inspiratie
Wil je vaker inspiratie opdoen voor een lekker recept? Of vind je het leuk om te lezen over bijvoorbeeld de laatste keukentrends? Volg Satink Keukens dan op Facebook of Instagram. Hier delen we regelmatig heerlijke recepten, maar ook handige keukentips, inspiratie voor jouw keuken en informatie over de laatste keukentrends.