Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Recept voor heerlijke oliebollen

28-12-2018

Het is bijna zover, over een aantal dagen is het alweer Oud en Nieuw! Ga je naar familie? Of heb je afgesproken om met vrienden te gaan borrelen? In beide gevallen is het leuk om dit jaar eens zelf oliebollen te bakken! Vermijd de oneindig lange rijen voor de gebakkraam, ga zelf de keuken in en trap het nieuwe jaar feestelijk af met je eigen versgebakken oliebollen. Leuk toch? Om je alvast op weg te helpen, delen wij ons favoriete recept voor de allerlekkerste oliebol!

Hoewel je verschillende pakketten kunt kopen waarmee je oliebollen in een handomdraai kan maken, maak je met ons recept alles zelf. Supervers en zonder twijfel het lekkerst! Bovendien kun je zo de oliebollen volledig op smaak maken naar hoe jij ze het liefst wilt.

Benodigdheden:

  • 100 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 21 gram gist
  • 450 milliliter melk
  • 1 appel
  • frituur- of zonnebloemolie
Oliebollen bakken | Satink Keukens & Badkamers

10 stappen tot de perfecte oliebol

  1. Verwarm de melk in een pannetje tot het lauwwarm aanvoelt. Voeg vervolgens de melk samen met de gist en de suiker in een schaaltje, en laat het geheel schuimen.
  2. Let op! Het gistmengsel moet schuimen. Wanneer dit niet gebeurt, is het gist te oud. Gebruik in dat geval een nieuw zakje.
  3. Zeef de bloem in een kom om te voorkomen dat er klonten in je beslag terechtkomen.
  4. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Klop hierna het ei.
  5. Doe de appel, krenten en rozijnen in een aparte kom en mix ze door elkaar met een schepje bloem. Zo voorkom je dat alles naar de bodem van het beslag zakt.
  6. Maak hierna een kuiltje in de bloem en vul deze vervolgens met het gistmengsel, de overige melk, het ei en het zout. Roer het beslag met een garde glad.
  7. Dek het deeg af met een vochtig, lauwwarme theedoek en plaats de kom op een tochtvrije plek (zodat het beslag kan rijzen).
  8. Verhit de frituurpan tot 180 graden. Vet de (ijs)lepel waarmee je het beslag in de pan doet goed in, zodat er geen beslag aan blijft kleven.
  9. Schep hoopjes beslag (zo groot als de lepel) in de frituurpan. Voorkom dat de pan overstroomt door niet alle oliebollen tegelijk te frituren.
  10. Laat de oliebollen aan alle kanten goudbruin bakken.
  11. Haal de oliebollen uit de pan en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze hierna met poedersuiker.
Eet smakelijk en we wensen je uiteraard alvast een hele fijne jaarwisseling! Oud & Nieuw
Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
17 jan - 2025 D uit H Super

We gingen er wat bezorgd heen over hoe we (in een vrij korte tijd) een hele keuken moesten kiezen waar we ook tevreden mee…

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2025 Dora uit Harderwijk Door deskundig advies een prachtige keuken

Wij zijn heel goed geholpen bij Satink keukens door Dennis Jansen. Hij begreep precies wat we bedoelden en heeft een prachtige keuken voor ons…

Satink Keukens | Border 10
7 jan - 2025 Muhittin uit Zwolle Satink Zwolle levert uitstekende service met…

Mijn ervaring met Satink Zwolle is zeer positief. Het team is deskundig, denkt mee en biedt uitstekende service. Ze nemen de tijd om naar…

Satink Keukens | Border 10
2 jan - 2025 Nienke en Jan uit Meppel Top!!

Vandaag een pracht aankoop gedaan bij Satink keukens. Voor ons alweer de derde keuken. Opnieuw erg goed en vakkundig geholpen door Peter van der…

Satink Keukens | Border 10
2 jan - 2025 Esmee uit Meppel Fantastisch!

Samen met adviseur Peter van der Meulen zijn wij tot onze fantastische keuken gekomen! Super professioneel! Onze ervaring met Peter bij Satink hebben wij…

Satink Keukens | Border 10
31 dec - 2024 Bas uit Hattem Uiterst plezierige ervaring met als gevolg…

We hadden een hele goede klik met Peter. Hij is ervaren, denkt mee en nam alle tijd voor ons. Samen met Peter hebben wij…

Satink Keukens | Border 10
30 dec - 2024 Renate uit Heerde Veel inspiratie en oprechte interesse in…

Wij zijn perfect geholpen door Dafne. Zij luisterde goed en wist daardoor een keuken aan ons te presenteren die naadloos aansloot op onze wensen.…

Satink Keukens | Border 10
29 dec - 2024 Roelof uit Zwolle Mooie keuken laten samenstelling op basis…

Voor een nieuwbouw woning heb ik bij een aantal keukenzaken een ontwerp laten maken. De keuze is uiteindelijk op Satink Zwolle gevallen. Zij hebben…

Satink Keukens | Border 10
14 dec - 2024 André Meijer uit Steenwijk Ruime keuze goede service

We werden erg goed geholpen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Er is een ruime keuze en we kregen alle tijd tot de…

Satink Keukens | Border 10
12 dec - 2024 Koos Kuik uit Meppel Vriendelijk en deskundig geholpen!!

Er werd ruim de tijd genomen om alle mogelijke opstellingen van apparaten te bekijken. Uiteindelijk een resultaat dat ons tevreden stelt. Zeer vriendelijk personeel…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.3 uit 10 op basis van 87 beoordelingen in de laatste 12 maanden.