Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Recept voor heerlijke oliebollen

28-12-2018

Het is bijna zover, over een aantal dagen is het alweer Oud en Nieuw! Ga je naar familie? Of heb je afgesproken om met vrienden te gaan borrelen? In beide gevallen is het leuk om dit jaar eens zelf oliebollen te bakken! Vermijd de oneindig lange rijen voor de gebakkraam, ga zelf de keuken in en trap het nieuwe jaar feestelijk af met je eigen versgebakken oliebollen. Leuk toch? Om je alvast op weg te helpen, delen wij ons favoriete recept voor de allerlekkerste oliebol!

Hoewel je verschillende pakketten kunt kopen waarmee je oliebollen in een handomdraai kan maken, maak je met ons recept alles zelf. Supervers en zonder twijfel het lekkerst! Bovendien kun je zo de oliebollen volledig op smaak maken naar hoe jij ze het liefst wilt.

Benodigdheden:

  • 100 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 21 gram gist
  • 450 milliliter melk
  • 1 appel
  • frituur- of zonnebloemolie
Oliebollen bakken | Satink Keukens & Badkamers

10 stappen tot de perfecte oliebol

  1. Verwarm de melk in een pannetje tot het lauwwarm aanvoelt. Voeg vervolgens de melk samen met de gist en de suiker in een schaaltje, en laat het geheel schuimen.
  2. Let op! Het gistmengsel moet schuimen. Wanneer dit niet gebeurt, is het gist te oud. Gebruik in dat geval een nieuw zakje.
  3. Zeef de bloem in een kom om te voorkomen dat er klonten in je beslag terechtkomen.
  4. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Klop hierna het ei.
  5. Doe de appel, krenten en rozijnen in een aparte kom en mix ze door elkaar met een schepje bloem. Zo voorkom je dat alles naar de bodem van het beslag zakt.
  6. Maak hierna een kuiltje in de bloem en vul deze vervolgens met het gistmengsel, de overige melk, het ei en het zout. Roer het beslag met een garde glad.
  7. Dek het deeg af met een vochtig, lauwwarme theedoek en plaats de kom op een tochtvrije plek (zodat het beslag kan rijzen).
  8. Verhit de frituurpan tot 180 graden. Vet de (ijs)lepel waarmee je het beslag in de pan doet goed in, zodat er geen beslag aan blijft kleven.
  9. Schep hoopjes beslag (zo groot als de lepel) in de frituurpan. Voorkom dat de pan overstroomt door niet alle oliebollen tegelijk te frituren.
  10. Laat de oliebollen aan alle kanten goudbruin bakken.
  11. Haal de oliebollen uit de pan en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze hierna met poedersuiker.
Eet smakelijk en we wensen je uiteraard alvast een hele fijne jaarwisseling! Oud & Nieuw
Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
14 dec - 2024 André Meijer uit Steenwijk Ruime keuze goede service

We werden erg goed geholpen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Er is een ruime keuze en we kregen alle tijd tot de…

Satink Keukens | Border 10
12 dec - 2024 Koos Kuik uit Meppel Vriendelijk en deskundig geholpen!!

Er werd ruim de tijd genomen om alle mogelijke opstellingen van apparaten te bekijken. Uiteindelijk een resultaat dat ons tevreden stelt. Zeer vriendelijk personeel…

Satink Keukens | Border 9
11 dec - 2024 Wilma uit Steenwijk Mooie showroom en deskundige medewerkers.

Prettig om daar samen met een deskundig medewerker je keuken uit te zoeken.

Satink Keukens | Border 10
2 dec - 2024 Hans uit Hoogersmilde Helder, duidelijk, deskundig en prettig advies!

We zijn zeer goed geholpen (door Tina). Er wordt ruim de tijd genomen en alles wordt goed uitgelegd. De showroom is prachtig.

Satink Keukens | Border 9
2 dec - 2024 Celina uit Harderwijk Super geholpen

Wij zijn een keer in de showroom geweest om gewoon even te kijken. De winkel sprak ons erg aan en we hadden het idee…

Satink Keukens | Border 10
28 nov - 2024 Martin uit Zwolle Voortreffelijke ervaring met service-afdeling

We kochten in 2017 een Poggenpohl-keuken bij Satink, die na volle tevredenheid werd gemonteerd en keurig afgewerkt. Na ruim 7 jaar toch een klein…

Satink Keukens | Border 10
28 nov - 2024 Bert uit Zwolle Vriendelijk, professioneel en meedenkend

We vonden bij Satink een keuken die ons wel iets leek. In overleg met de adviseur werd dat, binnen ons budget, precies de keuken…

Satink Keukens | Border 10
28 nov - 2024 R&D uit MEPPEL Het uitzoeken van de keuken was…

Wij zijn deskundig geholpen bij het uitzoeken van de nieuwe keuken. Met als basis onze ideeën kwam Peter met een geweldige oplossing. Alles verwerkt…

Satink Keukens | Border 10
26 nov - 2024 Bert uit Vlieland Satink, het huis van keukens!

Het is ondertussen onze 3e keuken, die we bij Satink hebben uitgezocht en besteld. Een prachtig assortiment met verrassende ideeën van Dinand Plekkepol trokken…

Satink Keukens | Border 10
23 nov - 2024 Koen uit Zwolle Heel goed geholpen door Jan.

Ik ben geholpen door Jan met het uitzoeken van een keuken. Hij was zeer vriendelijk en dacht heel erg goed mee met onze wensen.…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 78 beoordelingen in de laatste 12 maanden.