Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Recept voor heerlijke oliebollen

28-12-2018

Het is bijna zover, over een aantal dagen is het alweer Oud en Nieuw! Ga je naar familie? Of heb je afgesproken om met vrienden te gaan borrelen? In beide gevallen is het leuk om dit jaar eens zelf oliebollen te bakken! Vermijd de oneindig lange rijen voor de gebakkraam, ga zelf de keuken in en trap het nieuwe jaar feestelijk af met je eigen versgebakken oliebollen. Leuk toch? Om je alvast op weg te helpen, delen wij ons favoriete recept voor de allerlekkerste oliebol!

Hoewel je verschillende pakketten kunt kopen waarmee je oliebollen in een handomdraai kan maken, maak je met ons recept alles zelf. Supervers en zonder twijfel het lekkerst! Bovendien kun je zo de oliebollen volledig op smaak maken naar hoe jij ze het liefst wilt.

Benodigdheden:

  • 100 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 21 gram gist
  • 450 milliliter melk
  • 1 appel
  • frituur- of zonnebloemolie
Oliebollen bakken | Satink Keukens & Badkamers

10 stappen tot de perfecte oliebol

  1. Verwarm de melk in een pannetje tot het lauwwarm aanvoelt. Voeg vervolgens de melk samen met de gist en de suiker in een schaaltje, en laat het geheel schuimen.
  2. Let op! Het gistmengsel moet schuimen. Wanneer dit niet gebeurt, is het gist te oud. Gebruik in dat geval een nieuw zakje.
  3. Zeef de bloem in een kom om te voorkomen dat er klonten in je beslag terechtkomen.
  4. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Klop hierna het ei.
  5. Doe de appel, krenten en rozijnen in een aparte kom en mix ze door elkaar met een schepje bloem. Zo voorkom je dat alles naar de bodem van het beslag zakt.
  6. Maak hierna een kuiltje in de bloem en vul deze vervolgens met het gistmengsel, de overige melk, het ei en het zout. Roer het beslag met een garde glad.
  7. Dek het deeg af met een vochtig, lauwwarme theedoek en plaats de kom op een tochtvrije plek (zodat het beslag kan rijzen).
  8. Verhit de frituurpan tot 180 graden. Vet de (ijs)lepel waarmee je het beslag in de pan doet goed in, zodat er geen beslag aan blijft kleven.
  9. Schep hoopjes beslag (zo groot als de lepel) in de frituurpan. Voorkom dat de pan overstroomt door niet alle oliebollen tegelijk te frituren.
  10. Laat de oliebollen aan alle kanten goudbruin bakken.
  11. Haal de oliebollen uit de pan en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze hierna met poedersuiker.
Eet smakelijk en we wensen je uiteraard alvast een hele fijne jaarwisseling! Oud & Nieuw
Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
12 maa - 2025 J.J. Veenema uit Zwolle Heel veel keuze en goede voorlichting…

Bij het ontwerp voor een nieuwe keuken wordt goed aangevoeld wat de wensen zijn.

Satink Keukens | Border 8
10 maa - 2025 John uit Meppel Prettig en proactief geholpen

Peter creëert een prettige overleg waarin samen, zonder haast goede keuzes worden gemaakt. ook voorgaand contact met Peter hebben wij zo ervaren.

Satink Keukens | Border 10
9 maa - 2025 Bert uit Zwolle Onze ervaring met Satink was buitengewoon…

Onze ervaring met de keuken adviseur van Satink Peter van der Meulen was meer dan goed goed.

Satink Keukens | Border 10
8 maa - 2025 Michiel uit Zwolle Zeer goede en snelle service bij…

Inmiddels voor de derde keer een keuken bij Satink gekocht. Dit keer snel, erg prettig en deskundig geholpen door Dennis Jansen. Mede door zijn…

Satink Keukens | Border 10
8 maa - 2025 Paul & Irene uit Zwolle Zeer goed geholpen

Voor ons nieuw te bouwen appartement werden we bij Satink gekoppeld aan Peter van der Meulen. Een man met jarenlange ervaring! Hij ging creatief…

Satink Keukens | Border 10
2 maa - 2025 Brian Bakker uit Zwolle Heel tevreden

Ik ben goed geholpen en ik ga een mooie keuken krijgen.

Satink Keukens | Border 9
28 feb - 2025 Leoni uit Elst Heel fijn en deskundig geholpen.

We zijn enorm blij met onze nieuwe keuken. Dinand heeft heel fijn meegedacht en met zijn tips en adviezen heeft hij ervoor gezorgd dat…

Satink Keukens | Border 10
27 feb - 2025 Aschwin uit Apeldoorn Luisteren goed naar wat je wilt…

2 jaar geleden heeft Dennis Jansen mij geholpen bij het ontwerpen van mijn droom keuken. De vakinhoudelijke kennis , creativiteit met een dosis humor,…

Satink Keukens | Border 10
27 feb - 2025 Tran uit Zwolle Snel een mooie keuken uitgezocht

Prachtige inspirerende showroom met vriendelijk en deskundig personeel die goed adviseren. Fantastisch is ook het overleg met de aanemer zodat alle aansluitingen op de…

Satink Keukens | Border 9
27 feb - 2025 Aiman Samal Monger uit Zwolle Een aanrader voor waardevolle producten.

De heer Denis heeft ons uitstekend begeleid bij het kiezen van alle kleine details en wist precies in te spelen op onze wensen. Zijn…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 96 beoordelingen in de laatste 12 maanden.