Smaaksensatie uit de oven: chocosoufflé met sinaasappel
01-07-2019Lekker eten is belangrijk, denk bijvoorbeeld aan een heerlijk dessert. Verwen jij jezelf hier weleens mee? Zo niet, dan brengen wij hier vanaf nu verandering in. We geven je een verrukkelijk recept voor chocosoufflés met een vleugje sinaasappel. En geloof ons, hier lik je je vingers bij af!
De chocosoufflé wordt ook wel lavacake genoemd en is momenteel erg populair bij verschillende restaurants in het land. En dat terwijl je dit dessert heel gemakkelijk zelf kunt maken. Wij leggen je uit hoe:
Benodigdheden (4 soufflés)
- 100 gram boter (+ boter om in te vetten)
- 100 gram pure chocolade
- 1 sinaasappel, rasp
- 1 el sinaasappellikkeur/ sinaasappelsap
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 75 gram suiker
- Snufje zout
- 60 gram bloem
Hoe te bereiden?
- Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur.
- Haal de pan van het vuur en voeg de stukken chocola hieraan toe. Roer het geheel tot het volledig gesmolten is.
- Voeg hier de sinaasappelrasp en -likeur of -sap aan toe.
- Klop in een beslagkom de eieren, eidooiers, suiker en het zout licht op. Roer hierna de bloem erdoorheen en meng als laatst het chocolademengsel met het geheel.
- Laat het beslag minimaal een uur in de koelkast rusten.
- Verwarm hierna de oven op 210 graden.
- Vet vier kookvormpjes in met boter en plaats deze op de bakplaat.
- Vul de vormpjes zo’n 2/3 met beslag.
- Zet de bakplaat met daarop de vormpjes voor zo’n 10 tot 14 minuten in het midden van de oven.
- Serveer de lavacakejes (warm) op een bord.
Tip: de chocosoufflé is aan te raden met een bol vanille ijs!
Meer inspiratie? Volg Satink Keukens & Badkamers
Wij van Satink Keukens & Badkamers houden ervan mensen te inspireren met zowel recepten, als keuken- en badkamertrends! Wil jij meer inspiratie opdoen? Volg ons dan op Facebook en Instagram.