Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Zomers recept: miso zalm salade

27-06-2022

Wil je deze zomer eens iets anders proberen dan een gewone salade? Probeer dan deze heerlijke miso zalm met gegrilde sla en zoetzure komkommer. Tijdens warme zomerdagen is het een heerlijk verfrissend en licht gerecht. Het recept is eenvoudig te maken en er kan bijna niks misgaan! Dit op Japan geïnspireerde recept wordt gemaakt met miso. Miso is afkomstig uit de Japanse keuken en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren met zout, koij en soms andere producten. Probeer dit lekkere recept zelf!

Recept zomers gerecht | Satink Keukens

Miso zalm met gegrilde sla en zoetzure komkommer

Wat heb je nodig?
  • 1 el rode miso
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 el mirin (Japanse rijstwijn)
  • 1 citroen
  • 1 tl sojasaus
  • Zalmfilets (ongeveer 150 gram per stuk)
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 1 fles rijstazijn
  • Zout
  • Suiker
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • Zonnebloemolie
  • Sesamolie
Bereiding:

1. Snij de knoflook en gember fijn.

2. Pers 1 eetlepel citroensap en snij de overige citroen in partjes.

3. Meng de miso, knoflook, gember, mirin, citroensap en sojasaus door elkaar tot een egaal mengsel. Is het mengsel nog wat dik? Voeg dan nog een beetje mirin toe.

4. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en smeer ze in met mengsel. Laat de schaal 15 minuten afgedekt staan om op kamertemperatuur te marineren. Terwijl je hierop wacht, kan je de oven voorverwarmen op 200 graden.

5. Snijd ondertussen de komkommer in halve stukjes. Doe de stukjes in een kom en schenk hierbij de rijstazijn, totdat de stukjes komkommer net onder staan. Voeg hierbij een halve theelepel zout en een halve theelepel suiker toe. Houd je van pittig eten? Dan kan je eventueel nog een rode peper toevoegen. Roer alles goed door elkaar, vervolgens bedek je de kom en zet je deze even opzij.

6. Nadat de zalm 15 minuten gemarineerd heeft, kan de zalm voor 12 minuten in de oven. De zalm is goed wanneer deze lichtroze kleurt vanbinnen, prik voorzichtig met een vork in het midden van de zalmfilet. Laat de zalm los van elkaar en is de binnenkant lichtroze? Dan is de zalm klaar!

7. Snijd vervolgens de kropjes baby romaine sla in de gehele lengte in kwarten (inclusief het uiteinde). Vet de sla met een kwastje licht in met zonnebloemolie.

8. Pak een grillpan of koekenpan en gril hierin de sla tot er grillstrepen verschijnen. Leg de sla op een bord en besprenkel er een beetje zout en sesamolie overheen.

9. Leg de miso zalm op het bord met de gegrilde sla, zoetzure komkommers en de partjes citroen. Nu ben je klaar om te genieten!

Serveer tip:

Serveer bij het gerecht geroosterde sesamzaadjes, verse koriander en (rijst)noedels. Voor extra smaak aan de (rijst)noedels kan je deze eventueel roerbakken met gember, knoflook en sesamolie.

Wil je meer inspiratie op doen?

Bij Satink Keukens posten wij regelmatig inspiratie voor in de keuken! Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de laatste keukentrends, leuke recepten en handige tips voor tijdens het koken!

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
16 nov - 2024 Arie uit Urk Fijne ervaring waardoor we de keuken…

Wij hebben via de aannemer van onze nieuwbouw woning de kans gehad om bij Satink een vrijblijvend keukenadvies te ontvangen. Eerst konden we rustig…

Satink Keukens | Border 10
9 nov - 2024 Sylvia uit Holten Zeer snelle en goede service

Een super keukencentrum met zeer goede en veel kennis.

Satink Keukens | Border 10
3 nov - 2024 Jeroen en Cato uit Raalte Het is een feestje met Jay!

Volle bak expertise en eerlijkheid, luisteren naar de klant en al het geduld van de wereld hebben: dat is op en top Jay bij…

Satink Keukens | Border 10
1 nov - 2024 jaap Huisman uit IJsselmuiden Vakmanschap, eerlijk advies en droomkeuken is…

Wij hebben in 1 jaar tijd 2 maal een keuken gekocht bij Satink in Zwolle, we zijn beide keren met een heel ander resultaat…

Satink Keukens | Border 10
31 okt - 2024 Leon uit Kampen Heel professioneel en super vriendelijk.

Wij hebben hier onze keuken vrij vlot kunnen uitkiezen door de expertise van deze medewerkers. Ze zijn super vriendelijk en behulpzaam.

Satink Keukens | Border 9
21 okt - 2024 Frits uit Varik Prettig en productief

Prettige bezoek aan Satink heeft snel geleid tot een mooi en praktisch keuken ontwerp voor onze nieuwbouwwoning. Direct besteld!!

Satink Keukens | Border 10
29 sep - 2024 Lauri uit Raalte Deskundig en afgestemd advies

Tijdens ons gesprek met Tina heeft ze de tijd genomen om onze wensen op een rijtje te zetten. Hierin was ze eerlijk en meedenkend.…

Satink Keukens | Border 10
24 sep - 2024 André uit Luttenberg Bekend bedrijf dat reputatie waar maakt

Wij kennen Satink vanuit het verleden en de verkoper van der Meulen ken ik ook al jaren. Zijn kennis van de producten zijn subliem!…

Satink Keukens | Border 10
19 sep - 2024 Margriet van Werd van Loon uit Dronten Fantastisch geholpen. Vanaf de verkoop tot…

We hebben vanaf het 1ste contact in de showroom en met de verkoper, Peter van de Meulen. Een zeer goed gevoel gehad over alles.…

Satink Keukens | Border 10
19 sep - 2024 Sten uit Zwolle Top service!

Erg goed geholpen door Satink, waardoor we onze droomkeuken konden realiseren!

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 80 beoordelingen in de laatste 12 maanden.