Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Zomers recept: miso zalm salade

27-06-2022

Wil je deze zomer eens iets anders proberen dan een gewone salade? Probeer dan deze heerlijke miso zalm met gegrilde sla en zoetzure komkommer. Tijdens warme zomerdagen is het een heerlijk verfrissend en licht gerecht. Het recept is eenvoudig te maken en er kan bijna niks misgaan! Dit op Japan geïnspireerde recept wordt gemaakt met miso. Miso is afkomstig uit de Japanse keuken en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren met zout, koij en soms andere producten. Probeer dit lekkere recept zelf!

Recept zomers gerecht | Satink Keukens

Miso zalm met gegrilde sla en zoetzure komkommer

Wat heb je nodig?
  • 1 el rode miso
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 el mirin (Japanse rijstwijn)
  • 1 citroen
  • 1 tl sojasaus
  • Zalmfilets (ongeveer 150 gram per stuk)
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 1 fles rijstazijn
  • Zout
  • Suiker
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • Zonnebloemolie
  • Sesamolie
Bereiding:

1. Snij de knoflook en gember fijn.

2. Pers 1 eetlepel citroensap en snij de overige citroen in partjes.

3. Meng de miso, knoflook, gember, mirin, citroensap en sojasaus door elkaar tot een egaal mengsel. Is het mengsel nog wat dik? Voeg dan nog een beetje mirin toe.

4. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en smeer ze in met mengsel. Laat de schaal 15 minuten afgedekt staan om op kamertemperatuur te marineren. Terwijl je hierop wacht, kan je de oven voorverwarmen op 200 graden.

5. Snijd ondertussen de komkommer in halve stukjes. Doe de stukjes in een kom en schenk hierbij de rijstazijn, totdat de stukjes komkommer net onder staan. Voeg hierbij een halve theelepel zout en een halve theelepel suiker toe. Houd je van pittig eten? Dan kan je eventueel nog een rode peper toevoegen. Roer alles goed door elkaar, vervolgens bedek je de kom en zet je deze even opzij.

6. Nadat de zalm 15 minuten gemarineerd heeft, kan de zalm voor 12 minuten in de oven. De zalm is goed wanneer deze lichtroze kleurt vanbinnen, prik voorzichtig met een vork in het midden van de zalmfilet. Laat de zalm los van elkaar en is de binnenkant lichtroze? Dan is de zalm klaar!

7. Snijd vervolgens de kropjes baby romaine sla in de gehele lengte in kwarten (inclusief het uiteinde). Vet de sla met een kwastje licht in met zonnebloemolie.

8. Pak een grillpan of koekenpan en gril hierin de sla tot er grillstrepen verschijnen. Leg de sla op een bord en besprenkel er een beetje zout en sesamolie overheen.

9. Leg de miso zalm op het bord met de gegrilde sla, zoetzure komkommers en de partjes citroen. Nu ben je klaar om te genieten!

Serveer tip:

Serveer bij het gerecht geroosterde sesamzaadjes, verse koriander en (rijst)noedels. Voor extra smaak aan de (rijst)noedels kan je deze eventueel roerbakken met gember, knoflook en sesamolie.

Wil je meer inspiratie op doen?

Bij Satink Keukens posten wij regelmatig inspiratie voor in de keuken! Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de laatste keukentrends, leuke recepten en handige tips voor tijdens het koken!

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
14 dec - 2024 André Meijer uit Steenwijk Ruime keuze goede service

We werden erg goed geholpen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Er is een ruime keuze en we kregen alle tijd tot de…

Satink Keukens | Border 10
12 dec - 2024 Koos Kuik uit Meppel Vriendelijk en deskundig geholpen!!

Er werd ruim de tijd genomen om alle mogelijke opstellingen van apparaten te bekijken. Uiteindelijk een resultaat dat ons tevreden stelt. Zeer vriendelijk personeel…

Satink Keukens | Border 9
11 dec - 2024 Wilma uit Steenwijk Mooie showroom en deskundige medewerkers.

Prettig om daar samen met een deskundig medewerker je keuken uit te zoeken.

Satink Keukens | Border 10
2 dec - 2024 Hans uit Hoogersmilde Helder, duidelijk, deskundig en prettig advies!

We zijn zeer goed geholpen (door Tina). Er wordt ruim de tijd genomen en alles wordt goed uitgelegd. De showroom is prachtig.

Satink Keukens | Border 9
2 dec - 2024 Celina uit Harderwijk Super geholpen

Wij zijn een keer in de showroom geweest om gewoon even te kijken. De winkel sprak ons erg aan en we hadden het idee…

Satink Keukens | Border 10
28 nov - 2024 Martin uit Zwolle Voortreffelijke ervaring met service-afdeling

We kochten in 2017 een Poggenpohl-keuken bij Satink, die na volle tevredenheid werd gemonteerd en keurig afgewerkt. Na ruim 7 jaar toch een klein…

Satink Keukens | Border 10
28 nov - 2024 Bert uit Zwolle Vriendelijk, professioneel en meedenkend

We vonden bij Satink een keuken die ons wel iets leek. In overleg met de adviseur werd dat, binnen ons budget, precies de keuken…

Satink Keukens | Border 10
28 nov - 2024 R&D uit MEPPEL Het uitzoeken van de keuken was…

Wij zijn deskundig geholpen bij het uitzoeken van de nieuwe keuken. Met als basis onze ideeën kwam Peter met een geweldige oplossing. Alles verwerkt…

Satink Keukens | Border 10
26 nov - 2024 Bert uit Vlieland Satink, het huis van keukens!

Het is ondertussen onze 3e keuken, die we bij Satink hebben uitgezocht en besteld. Een prachtig assortiment met verrassende ideeën van Dinand Plekkepol trokken…

Satink Keukens | Border 10
23 nov - 2024 Koen uit Zwolle Heel goed geholpen door Jan.

Ik ben geholpen door Jan met het uitzoeken van een keuken. Hij was zeer vriendelijk en dacht heel erg goed mee met onze wensen.…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 78 beoordelingen in de laatste 12 maanden.