Satink wijnreis
Onze wijnen uit Frankrijk
Onze wijnen uit Spanje
Onze wijnen uit Sicilië
Onze wijnen uit Italië
Onze wijnen uit Bulgarije
Een verfijnde, mineralige champagne; dat is de Champagne Delamotte Blanc de Blancs! Deze mousserende wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven, afkomstig uit de Champagne streek in Frankrijk. De wijn wordt gemaakt op basis van de Méthode Champenoise; de tweede gisting vindt plaats op fles. De wijn rijpt 4 à 5 jaar en heeft een dosage van 7 gram suiker per liter. De verfijnde, mineralige champagne beschikt over aroma’s van brioche, krijt en tonen van fris wit fruit en citrus.
Serveertip:Serveer de mousserende wijn op 12° Celsius als aperitief of met schaal- en schelpdieren (zeker bij oesters past deze wijn uitstekend) en andere delicate gerechten met zeevis.
Delamotte Champagne Brut is afkomstig van de wijngaarden in het bekende Côte de Blancs in Frankrijk. De Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier druiven waaruit deze wijn bestaat, zijn zorgvuldig geplukt en met de hand geselecteerd. Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Deze Brut rijpt drie jaar voordat deze wordt gedegorgeerd. Deze champagne is een delicate en verfijnde Brut met uitzonderlijk verfijnde mousse. Geuren van citrus, witte bloemen, gember en appel kenmerken de mousserende wijn. Door het uitzonderlijk hoge percentage Chardonnay, zorgt deze champagne voor verfijnde elegantie en zuivere frisheid in de mond.
Serveertip:De Delamotte Champagne Brut is ideaal als aperitief en tevens een goede begeleider van lichte gerechten, zoals salades.
Château Bonalqua Pomerol is een rijke, ronde en geconcentreerde wijn uit de Bordeauxstreek. De wijn is gemaakt van 95% Merlot druiven en 5% Cabernet Franc druiven. Inweking, fermentatie en rijping vindt plaats in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten en eiken vaten. In de neus ervaart u bij deze wijn intense aroma’s van donkere kersen, bramen, zwarte bessen, chocolade, mokka, vijgen en kruidnagel. De structuur is stevig, maar goed afgerond en de smaak is fluweelzacht.
Serveertip:De Château Bonalqua Pomerol is een heerlijke wijn voor bij gegrilde entrecote, gebraden eendenborst, geroosterd varkensvlees en pasta’s met rijke vleessauzen.
Deze helder frambooskleurige wijn is afkomstig uit Spanje en is gemaakt van de Bobal druif. Deze druiven komen van 40 jaar oude wijngaarden in de bergen rond Valencia. Vroeg in de ochtend worden de druiven geoogst en in kleine kratjes vervoerd om oxidatie en barsten te voorkomen. Vervolgens worden de Bobal druiven direct geperst in de kelder en op lage temperatuur vergist in roestvrijstalen tanks. De rosé beschikt over complexe aroma’s van tropisch en citrusfruit zoals passievrucht, grapefruit, bramen, aardbei en een hint van mango. De smaak is vol en fris met verfijnde zuren en de afdronk is lang en aromatisch.
Serveertip:Deze frisse rosé is heerlijk als aperitief en past tevens uitstekend bij vele soorten gerecht. Denk bijvoorbeeld aan visgerechten met intense smaken zoals gamba’s en paella, ratatouille, hummus en andere spreads, gegrilde kip, pastasalades, Aziatische gerechten en diverse andere kruidige gerechten.
De Moya Diego is gemaakt van de Merseguera en Chardonnay druiven, welke van hooggelegen kalkrijke bodem uit Valencia, Spanje komen. De combinatie van deze twee druiven zorgen voor een interessant en verfijnd glas wijn. De eerste indruk van de wijn bevat mond vullende smaken als toast, hazelnoten en abrikoos. De afdronk van de Moya Diego Merseguera-Chardonnay is citrus-achtig en fris en brengt opnieuw smaken van noten en toast naar boven.
Serveertip:De Moya Diego past uitstekend bij stevige vissoorten als zwaardvis of tonijn. Tevens is deze wijn heerlijk bij geroosterde kip.
Deze Spaanse rode wijn is een volle, frisse wijn, gemaakt van 90% Bobal druiven en 10% Merlot druiven. De druiven worden gekoeld en vervolgens vergist in roestvrijstalen tanks. Allen de wijn die spontaan afloopt wordt gebruikt. De rijping duurt één jaar en vindt plaats in vaten van Frans eikenhout, waarvan 65% gebruikt en 35% nieuw is. De aromatische wijn bevat specerijen, kokos, vanille en rijp fruit zoals gedroogde vijgen, bramen en cranberry jam. In de mond is de rode wijn vol, maar fris met geïntegreerde tannines.
Serveertip:De rijpe en aromatische tonen in de Moya Maria Bobal matchen uitstekend bij diverse gerechten met wild, stoofpotten met specerijen en rood vlees.
Wanneer u van een frisse, fruitige wijn met lange afdronk houdt, is de Moya Tibó Merseguera de ideale wijn. Deze wijn is afkomstig uit Valencia en is gemaakt van 70% Merseguera druiven, 20% Gewürztraminer druiven en 10% Muscat à Petits druiven. De druiven worden in de ochtend geoogst en gekoeld. Na een koude schilinweking wordt 85% vergist in roestvrijstelen tanks en 15% in Franse eikenhout vaten. Vervolgens rijpt de wijn 4 maanden. In de neus is deze wijn intens en floraal met aroma’s van oranjebloesem, citrus, toast, acacia en iets rokerigs. De smaak is heerlijk fris en fruitig met een klein vetje en een lange afdronk.
Serveertip:De Moya Tibó Merseguera is lekker fruitig als aperitief. Dankzij het vleugje citrus matcht de wijn tevens goed met allerlei schaal- en schelpdieren. Het aromatische element komt bovendien perfect samen met gerechten uit de Aziatische keuken.
Op zoek naar dé perfecte rode wijn voor bij chocolade of kaas? Dan is de Moya Gloria Dulce absoluut een goede keuze. Deze wijn, afkomstig uit Valencia, is gemaakt van diep paarsrode Monastrell druiven en beschikt over aroma’s van gekonfijt zwart fruit, zwarte olijven en rozijnen. De smaak is zoet en fris tegelijk, met een vleugje gedroogde vijg en jammige pruimen. Heeft een evenwichtige afdronk.
Serveertip:De Moya Gloria Dulce heerlijk in combinatie met bittere chocolade (70% of meer), chocoladedesserts en blauwe en belegen kazen. We raden aan om deze wijn te serveren op 10 à 12 graden Celsius.
De Moya Sofia, afkomstig uit Valencia, is een rijke, volle en intens robijnrode wijn. De Bobal en Cabernet Sauvignon druiven worden gekoeld en daarna vergist in roestvrijstalen tanks. Alleen de wijn die spontaan afloopt wordt gebruikt. De rijping duurt vervolgens 18 maanden en vindt plaats in vaten van nieuw Frans eikenhout. De wijn beschikt over aroma’s van rijp fruit, kreupelhout, specerijen, tonen van menthol en iets rokerigs. In de mond is de Moya Sofia vol, rijk en complex met rijpe tannines en een mooie balans.
Serveertip:Deze rode wijn past uitstekend bij alle soorten rood vlees, wild, rijpe blauwe schimmelkazen en Jamón Iberico. Uiteraard ook zeer geschikt voor een lekkere afsluiting van de maaltijd.
De Carramimbre Verdejo is een heerlijke witte wijn uit de Rueda (Spanje), gemaakt op basis van de lokale Verdejo-druif. In de eerste plaats heeft deze verse en fruitige wijn een zeer aantrekkelijke kleur in het bereik van lichtgeel met een heldere touch die u uitnodigt om de wijn te proberen. In de neus ervaart u de typische aroma’s van exotisch fruit, passievrucht en perzik. Een zachte fruitigheid en heerlijke frisheid vanwege de juiste zuurgraad, volgt in de mond. De Carramimbre Verdejo heeft een fijne en lange afdronk.
Serveertip:Met name bij witvisgerechten, mosselen en oesters komt deze frisse, fruitige wijn het beste tot zijn recht.
Wanneer u van een volfruitige en sappige wijn houdt die vol én zacht is van smaak, dan zit u met de Carramimbre Roble helemaal goed. De Carramimbre Roble is een 4 tot 6 maanden gerijpte wijn op eiken vat. Dit heeft geresulteerd in een mooie, volle rode wijn die fijn op dronk is. Door korte houtrijping heeft de wijn een zweem vanille in de geur, aangevuld met enkele specerijen, waaronder kaneel. Ondanks het jonge karakter van de wijn kan deze door de zachte en soepele tannines nu al gedronken worden.
Serveertip:Gaat u vanavond aan een heerlijke gegrilde steak? Dan past de Carramimbre Roble hier uitstekend bij!
Een dieppaarse wijn met een intense geur van zwarte bessen, koffie, tabak, chocolade en donker fruit: dat is de Baron De Ley Maturana uit Spanje. De Maturana druiven komen van de lagergelegen delen van de Los Almendros-wijngaard in Rioja Baja, op ongeveer 400 meter boven zeeniveau. 10 dagen lang vindt de vergisting op RVS vaten plaats, waarna de wijn zo’n 30 dagen wordt gefermenteerd op eikenhout. Hierna volgt een rijping van een half jaar op Amerikaans eiken vaten. Tot slot wordt de wijn overgestoken op Europees eiken, alwaar hij nog een jaar wacht op botteling. De smaak is vol en intens en de afdronk spannend en aanhoudend.
Serveertip:Serveer uw Gaja Sito Moresco bij geroosterd lamsvlees, rood vlees of wild.
Wanneer u van een pure en droge rode mousserende wijn houdt, dan is de Cava Maria Casanovas Pinot Noir de ideale wijn voor u. Deze krachtige, fruitige cava uit Spanje is gemaakt van 100% Pinot Noir druiven en heeft minimaal 18 maanden gerijpt. De mousserende wijn beschikt over aroma’s van rijp rood fruit en tonen van rozenblaadjes. De bubbels in de cava zijn van middelmatige grootte en zorgen voor een lekkere verfrissing in de mond. Heeft een aanhoudende afdronk.
Serveertip:Deze krachtige rode mousserende wijn is heerlijk in combinatie met carpaccio of gerookte eendenborst.
Deze krachtige, jonge, witte cava uit Spanje is gemaakt van de traditionele druivenrassen Xarel-lo, Parellada en Macabeo. Lichtgeel van kleur, met een zweempje groen en fijne bubbels die tintelend door de mond gaan. Het is een jonge cava, met een krachtige maar uitstekende zuurgraad die erg aangenaam is. De 14 maanden gerijpte cava bevat aroma’s van citrus, groene appel, limoen en lichte tonen van gist. De smaak is mooi strak en droog en er komen dezelfde aroma’s zoals groene appels, limoen en citrus weer in terug.
Serveertip:Deze cava is heerlijk als aperitief, maar past tevens uitstekend bij schaal- en schelpdieren.
Op zoek naar een lichte, frisse wijn met kruidige tonen? Dat is de Feudo Montoni Grillo absoluut! De vruchtbare vulkanische gronden in Sicilië, zorgen voor een optimale rijping van de Grillo druiven. De Grillo druiven worden met de hand geplukt, waarna de fermentatie in grote cementen cuves plaatsvindt. Hierna rijpt de wijn nog een half jaar sur lie. De wijn is strogeel met groene reflecties en bevat aroma’s van abrikoos, gele perzik en florale- en kruidige tonen. In de mond is de Feudo Montoni Grillo friszuur en lichtbitter. Heeft aan lange, zachte afdronk met muskaat tonen.
Serveertip:De Feudo Montoni Grillo is een heerlijke wijn als aperitief en past uitstekend bij groentegerechten en mediterrane visgerechten.
Deze complexe rode wijn is afkomstig uit Sicilië en is gemaakt van de belangrijkste rode druif van het eiland: de Nero d’Avola. De druiven worden handmatig geoogst en vergisting vindt plaats in grote cementen cuves met een lange schilinwerking van 25 dagen. Na vergisting rijpt de wijn 20 maanden in de cuves, vervolgens 6 maanden in eikenhouten vaten en tot slot 6 maanden op de fles. De Feudo Montoni Vrucara is een zeer complexe wijn met een brede schakering aan aroma’s zoals bosvruchten, nootmuskaat, chocolade, kruidnagel en ceder. De wijn bevat veel concentratie en rijpe tannines.
Serveertip:Deze wijn past uitstekend bij geroosterd vlees van de barbecue, lamsschotel en oude gerijpte kazen.
De Gaja Sito Moresco is een rode wijn afkomstig uit de streek Piemonte in Italië. De blend van de wijn bestaat uit de fruitige Barbera, de krachtige Cabernet Sauvignon, de koninklijke Nebbiolo en de zwoele Merlot, wat resulteert in een uitgesproken wijn met sappige tonen van rood fruit. In de neus van deze wijn ervaart u rijpe rode vruchten, viooltjes, een fijne kruidentoets en een vleugje chocolade. De tannines zijn mild en zijdezacht. De romige structuur maakt de Gaja Sito Moresco bovendien een echte Italiaanse allemansvriend. De rode wijn heeft een lange, kruidige afdronk.
Serveertip:De Gaja Sito Moresco past perfect bij rijke vleesgerechten en bij rijpe kazen.
Deze wijn is mousserend en gemaakt volgens de zogenaamde “Charmat”-methode van de Glera druif, die goed gedijt op de bodems van het Treviso gebied. Dit resulteert in een wijn met unieke eigenschappen. Hij is levendig en fris en op vele momenten te nuttigen. Helder strogeel van kleur met duidelijke groene hints. Fruitig en vrij intens in de neus, fris en evenwichtig in de mond. Daarbij ook aromatisch en een goede lengte met een aangenaam pittige en minerale afdronk.
Serveertip:Perfect te gebruiken als aperitief om de liefde te vieren
Famiglia Pasqua Passimento Bianco is een wijn die met passie en gevoel voor Garganega is gemaakt. De wijn heeft een gelige kleur met intense aroma's van citrus, perzik en amandelen. De smaak is zacht en fris met een klein bittertje in de afdronk.
Serveertip:Pasimento Bianco is heerlijk bij salades, vis, wit vlees gerechten en gevogelte.
Dit is de topwijn van het wijnhuis Pasqua. Zodra je de fles openmaakt krijg je meteen ZIN in deze wijn. Zin staat voor Zinfandel, een Amerikaanse druivensoort die identiek is aan de Italiaanse Primitivodruif. In de geur zal je pruimen, zwoel rood fruit, koffiedik, cacao en kruidige tonen herkennen. De smaak is zacht en verfijnd en hij heeft een zeer vol karakter met veel fruit tonen van pruimen, kersen en bosbessen. Achter op de tong is hij zwoel met tonen van pure chocolade, koffie en iets van gestoofde kersen. Desire Lush & Zin Primitivo Puglia is een magnifieke wijn! Alleen de beste druiven worden geoogst. De druiven van worden zeer streng geselecteerd en allemaal met de hand geoogst. Vervolgens worden ze in kleine kratjes vervoerd naar de pers van Pasqua. Dit doet men om schade aan de Primitivo trossen te voorkomen. Na de persing is het sap al van buitengewone kwaliteit, maar dat wordt nog voller en krachtiger na de zes maanden durende hout lagering.
Serveertip:Deze wijn is lekker bij kaas, pizza, pasta en rood vlees.
11 minuten is de tijd die de tractor nodig heeft om de geplukte druiven naar de wijnkelder te brengen. 11 minuten is de tijd waarin de druiven zacht geperst worden en 11 minuten blijven de druivenschillen in contact met de most waardoor de lichte kleur verkregen wordt voor deze rosé. De druiven worden geoogst ten zuiden van het Gardameer, daar waar het erfgoed van de Romeinse dichter Cattalus diep geworteld is. De tekst van zijn beroemde gedicht Odi et Amo omcirkelt het portret van Lesbia op het etiket. Zij was Catullus’ geliefde en muze en werd fraai verbeeld door de Engelse kunstschilder Sir Edward Poynter. Pasqua 11 Minutes Rosato is bleekroze, bloemig bouquet met impressies van rood fruit (kersen, frambozen) dat zich voortzet in de levendige en frisse smaak.
Serveertip:Deze rosé is heerlijk als aperitief en past perfect bij antipasti, gegrilde vis en lamskoteletten
Deze wijn is mousserend en gemaakt volgens de zogenaamde “Charmat”-methode van de Glera druif, die goed gedijt op de bodems van het Treviso gebied. Dit resulteert in een wijn met unieke eigenschappen. Hij is levendig en fris en op vele momenten te nuttigen. Helder strogeel van kleur met duidelijke groene hints. Fruitig en vrij intens in de neus, fris en evenwichtig in de mond. Daarbij ook aromatisch en een goede lengte met een aangenaam pittige en minerale afdronk.
Serveertip:Perfect te gebruiken als aperitief om de liefde te vieren
Idealysta White is een witte wijn uit Puglia in het zuiden van Italië. Deze heerlijke wijn heeft een rijke, bijna wasachtige textuur. Je proeft perzik en abrikoos. De smaak heeft levendige zuren. Tip: deze witte wijn past perfect bij schelpdieren en vegetarische gerechten.
Idealysta Rosé is een verrassende rosé van het wijnhuis Pasqua. Bij het drinken waan je je in Italiaanse sferen. Je proeft pruimen, maar ook kruiden zoals rozemarijn. Een heerlijke rosé uit Puglia! Tip: deze rosé is perfect te combineren bij een zomerse salade.
Mooie Bulgaarse rode wijn met een kersenrode kleur. In de neus vooral aroma’s van zwart bosfruit, peper en aardse tonen met nuances van tabak en kruiden. De smaak van deze Contemplations by Katarzyna is subtiel met zijdezachte tannines en met een opvallende en aangename zuurgraad. Mooie blend van 70% Merlot en 30% Malbec.
Serveertip:Deze wijn combineert perfect met gegrilde vleesgerechten en halfharde kazen.
Ervaar de wijnreis in onze showroom
Koopt u een keuken bij Satink Keukens, dan krijgt u een fles wijn of champagne naar uw persoonlijke smaak mee naar huis om te proosten op uw nieuwe keuken! Onze verkoopadviseurs zijn tevens echte wijnkenners en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Wij zeggen alvast PROOST!